Finul consilierului judeţean Dan Ciocan, zbir la Centrul Caracal

Fără un istoric cutremurător şi fără o experienţă care să-l recomande în vreun fel, Costică Alexe, finul burtoşilor din comuna Rotunda, are aere de şef şi impresii de mare conducător. Gâl-gâl-gâl! Nu ne miră!

Consilierul local Costică Alexe este omul de casă al consilierului judeţean Dan Ciocan. De fel din localitatea Brastavăţu, judeţul Olt, Costică Alexe îşi face veacul prin municipiul Caracal. Finul lui Dan Ciocan este căsătorit cu o asistentă de la Spitalul municipal Caracal şi locuieşte într-o garsonieră de pe strada 1 Decembrie. În 2008, fără să ştie cu ce se mănâncă, acesta intra consilier local în Consiliul local municipal Caracal, direct de pe listele Partidului Noua Generaţie. Care generaţie? Fără o ocupaţie sigură, Constică Alexe a beneficiat multă vreme de o pensie de handicap de gradul 3. La un moment dat, numele acestuia apărea şi pe lista cu persoanele care solicitau un ajutor social de la Primăria Caracal. În 2010, în urma intervenţiilor făcute de naşul Ciocan, consilierul local Costică Alexe era adus prin detaşare de la ferma fraţilor Ciocan din comuna Rotunda pe postul de referent la Centru de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Caracal, un centru subordonat DGASPC Olt, instituţie care, la rândul ei, este subordonată Consiliului Judeţean Olt.

Minte puţină, gură mare!

Aşa îl percep angajaţii Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Caracal pe finul consilierului judeţean Dan Ciocan. Aici, nemulţumirile angajaţilor se ţin lanţ şi curg gârlă, dar nimeni nu are curajul să sufle o vorbă, de teama lui Costică Alexe, dar  şi a oamenilor cu care acesta se afişează, a consilierul judeţean Dan Ciocan şi a lui Cătălin Roşculete, cel care conduce, chipurile, organizaţia PSD Caracal. Cu toate că şeful centrului din municipiul Caracal este fiul primarului din comuna Fărcaşele, judeţul Olt, Daniel Nicolae, cel care face totuşi jocurile aici este finul lui Dan Ciocan. De altfel, în cel mai scurt timp, Daniel Nicolae va fi înlocuit cu soţia fostului director al Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Olt, Adrian Zaharia, un alt apropiat al clanului Ciocan. În prezent, administratorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Caracal este bolnav, atribuţiile acestuia revenindu-i pentru o vreme referentului Costică Alexe. Din această postură, omul cu ,,creierul cât nuca” din Centrul de la Caracal s-a apucat să-şi etaleze aici valenţele de mare conducător, calităţi care, după cele susţinute de acesta, zăceau în mod latent în tertecuţa consilierului din Caracal, dar care, din varii motive, încă nu avuseseră ocazia să se manifeste.  Aşadar, ca pe tarlaua fraţilor Ciocan de la Rotunda, finul Costică zbiară la angajaţii centrului, scoate ,,untul”din femeile de serviciu, din infirmiere, punându-le, aiurea, să măture din jumătate în jumătate de oră. Pentru nevoile personale, finul Costică Alexe foloseşte numai şi numai maşina Centrului de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Caracal. Îşi iubeşte atât de mult meseria şi îndrăgeşte atât de mult Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Caracal încât acesta până şi sâmbăta şi duminica este prezent la datorie. Însă, dacă consilierul local Costică Alexe este prezent şi în weekend la serviciu este numai pentru că tanti Lenţi, bucătăreasa centrului, la ordinele acestuia, îi prepară finului lui Dan Ciocan clătitele şi gogoşile mult râvnite. Ce om, ce caracter!

Emil Moţ, reales oficial

Ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Olt, Emil Moţ a fost numit director general plin al DGASPC Olt. Pus în această funcţie în data de 23 aprilie 2010 de preşedintele CJ Olt, până la susţinerea examenului din data de 19 ianuarie 2011, ,,pila” preşedintelui Consiliului Judeţean Olt a ocupat această funcţie doar prin delegare. Cu toate că în proiectul de hotărâre de ieri era precizat faptul că Emil Moţ a devenit director general plin la DGASPC Olt în urma concursului dat la ANFP în 19 ianuarie a.c., acest lucru nu este adevărat în totalitate. Omul adus de preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, la cârma DGASPC Olt a susţinut de fapt un examen (şi nu un concurs, cum este prezentat în proiect, ideea în sine implicând existenţa a cel puţin doi candidaţi pentru acelaşi post) mai mult formal pentru a accede la această funcţie, examen la care a participat de unul singur, fără concurenţă, aşa cum au stat lucrurile în cazul concursurilor de la DGASPC Olt, ,,sită” în urma căreia foarte mulţi angajaţi şi-au pierdut locul de muncă, chiar dacă erau pregătiţi în acest sens. De rămas au rămas la DGASPC Olt doar cei care au avut ,,spatele asigurat”.

Încă o făcătură la DGASPC Olt

După cum susţin surse din cadrul Direcţiei Copilului, pentru a-şi rezolva oamenii, contra cost, cei de la DGASPC Olt au improvizat ceva din mers. Cei care n-au putut să rămână pe post la centrele la care activau, vor fi angajaţi pentru o vreme la Centrul de la Balş, unitate subordonată DGASPC Olt, păstorită de ex-comunistul Iulian Niţulescu. La ora actuală, centrul din oraşul Balş dispune de 200 de locuri libere. După ce vor fi angajate la Centrul din Balş, la cerere, persoanele respective vor fi apoi redirecţionate la centrele în care doresc să-şi continue activitatea. Aşadar, scoşi pe uşa din faţă, cei agreaţi de conducerea DGASPC Olt vor fi reintroduşi în sistem pe uşa din dos. Chiar persoane care n-au mai activat deloc în sistem vor fi angajate astfel la DGASPC Olt . Pe această formulă vor fi aduşi înapoi la Centrul de Îngrijire Şopârliţa şi Ştefan Badea, zis informatorul, împreună cu soţia acestuia, foşti angajaţi ai Centrului de la Şopârliţa, persoane care n-au luat examenul din data de 3 februarie 2011. Pentru a nu fi dată de tot afară, familia Badea a fost transferată pentru o vreme la Centrul din Balş, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să fie retrimisă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Şopârliţa. Pe aceeaşi variantă de lucru, va fi adus la Centrul din Balş şi finul consilierului judeţean Dan Ciocan, Costică Alexe, împreună cu Florentina Clarisa Florică, persoană apropiată lui Cătălin Roşculete.

Al. ALBU