Stãnescu îşi face fermã de porci la Vişina

Dupã deviza ,,cine-mparte, parte-şi face!” preşedintele Consiliului Judeţean Olt face şi el la fel. Adicã, în comuna natalã Paul Stãnescu construieşte o fermã de crescut porci. Şi dacã Dan Ciocan este preşedintele Asociaţiei de Oi şi Capre din Rotunda, nu peste multã vreme Stãnescu va fi şi el preşedintele Ligii Crescãtorilor de porci!

Ciocoiul din capul judeţului, Paul Stãnescu, vrea sã aibã pe masa de la conac carne de porc crescutã în propria fermã de la Vişina. Fiţe de boier parvenit din rândurile ex-tractoriştilor de la SMA Vişina.

În acest sens, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean a demarat o investiţie amplã  cu fonduri de la europeni. Construcţia viitoarei ferme de porci a clanului Stãnescu din Vişina se va învecina cu o altã mega- investiţie a familiei Stãnescu, Discoteca ,, DIAMOND”.

Euroi pentru P(a)ulicã!

Ţãranii din Vişina sunt mândri cã au acum discotecã dupã ultima modã, ultimul rãcnet, dotatã cu jocuri de lumini cu laser, aparate de filtrat fumul de ţigarã, aer condiţionat etc., investiţie care sare uşor de suma de 100 de mii de euro. Prin comunã, familia Stãnescu se ocupã, printre altele, şi cu tranzacţionarea autotu­rismelor de toate felurile, în acest sens fiind amenajat aici un parc auto. Proiectul pentru ferma de crescut porci din Vişina a fost demarat în luna iunie a anului 2009, exact în perioada în care secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale era inegalabilul Cãtãlin Roşculete, omul fraţilor Ciocan din comuna Rotunda, judeţul Olt. Aşadar, bani cu dedicaţie!Valoarea proiectului se ridicã la suma de aproape un milion de euro. Potrivit contractului încheiat între Agenţia de Plãţi pentru Dezvoltare Ruralã şi Pescuit şi firma TO-MAK GRUP SRL, firmã controlatã de familia Stãnescu, finalizarea investiţiei trebuie sã fie gata anul viitor, mai exact în data de 17 iunie 2012. În spatele firmei care construieşte ferma de porci de la Vişina se aflã tot fraţii Ciocan din comuna Rotunda. Firma în cauzã, SC ALEXCOR TRADING SRL, este din Bucureşti şi a fost înfiinţatã chiar în cursul acestui an. Patron la aceastã firmã este un oarecare Marcel Nicola din comuna Rotunda, în vârstã de 40 de ani. Firma ALEXCOR TRADING SRL are punct de lucru în comuna Grãdinile, localitate din care se trage mama fraţilor Ciocan.

La Corabia, nici mãcar  un WC public!

Dacã comuna natalã a celui mai iubit fiu al poporului care astãzi conduce destinele judeţului Olt înfloreşte pe zi ce trece, cu ferme, magazine, discotecã, croitorii, pichet de pompieri, baze de recepţie a recoltelor, parcuri auto, utilaje agricole de ultimã generaţie, nu tot acelaşi lucru îl putem spune şi despre oraşul Corabia. Cu toate cã în campanie a promis cã va face multe investiţii în aceastã localitate, Paul Stãnescu, zis Zlatina, n-a ridicat aici nici mãcar un WC public. Nu cu mult timp în urmã, pentru a nu intra în incapacitate de platã, conducerea spitalului orãşenesc Corabia i-a solicitat acestuia suma de 4 miliarde de lei vechi, cerere care a fost respinsã de Paul Stãnescu. În schimb, actualul preşedinte al CJ Olt n-a ezitat deloc sã aloce din banii publici suma de 2 milioane de euro echipei de fotbal ALRO Slatina. Aşa e mai uşor sã faci rost de bani de campanie prin astfel de mijloace. E prea mult şi prea de tot!

Al. ALBU