,,Mãreţele realizãri” penale ale primarului P(a)ulicã Vãle!

Mai marele administraţiei din Stoeneşti şi-a câştigat cu greu acest mandat. Deşi în ultimii patru ani nu a reuşit sã facã ceva bun pentru consãtenii sãi, primarul Vãle mai vrea încã un mandat.

 Şi asta dupã ce a mai avut  vreo patru pânã acum. Mizând pe ,,valul PSD”, înarmat pânã în dinţi cu minciuni şi promisiuni electorale, Vãle sperã iar sã ia ,,minţile” locuitorilor din Stoeneşti, cã p-ale şefilor din PSD nu e cazul, deja i-a convins cã meritã sã-i reprezinte şi în aceste alegeri. 

În cele ce urmeazã, spre ştiinţa acestora, a şefilor de partid sau a electoratului lui Vãle, dezvãluim o micã parte din ,,realizãrile” sale cu caracter penal.

 

În conflict cu toatã lumea!

Primarul de la Stoeneşti, Paul Vãle, alintat P(a)ulicã, este, o ştiu majoritatea locuitorilor, un om certat cu legea. Dovadã stau zecile de procese în care acesta a fost şi este implicat. Pânã acum, ajutat de prieteni sau colegii de partid, Vãle a scãpat fãrã vreo condamnare cu executare.

A fost sancţionat cu mai multe sancţiuni administrative din partea judecãtorilor, dar şi cu o condamnare cu suspendare, susţin sursele noastre. Cert este cã datoritã mânãriilor pe care le-a fãcut în calitate de şef al administraţiei din Stoeneşti, individul a fost acţionat de zeci de ori în judecatã.

Când nu au fãcut-o oamenii din comunã pentru cã le-a refuzat anumite drepturi sau a abuzat de funcţie, au fãcut-o patronii care doreau sã dezvolte la Stoeneşti diverse afaceri prin care sã creeze locuri de muncã.

 

Tupeu de … nesimţit!

Mai zilele trecute, la trecerea peste calea feratã de la intrarea în Caracal, patrula de la circulaţie l-a tras pe dreapta pentru cã… s-a strecurat printre bariere. A refuzat sã le dea oamenilor legii permisul şi celelalte acte, susţinând cã nu le are la el, dar şi-a recunoscut fapta, semnând procesul verbal. Pentru fapta sa, Vãle a rãmas fãrã permis.

Dar pentru cã e primar şmecher, de circulat mai circulã cu maşina. Cu tupeul ce-l caracterizeazã, Vãle i-a dat pe oamenii legii în judecatã, acuzându-i de abuz în serviciu. Cicã el nu a încãlcat legea circulaţiei, ci a testat vigilenţa poliţiştilor.

Pânã ce magistraţii se vor pronunţa (nu o pot face decât în defavoarea lui, pentru cã a semnat singur, cu propria mânuţã, procesul-verbal întocmit de poliţişti)  Vãle va continua sã-i sfideze pe oamenii legii şi sã punã viaţa multor oameni în pericol.

Despre respectul domniei sale faţã de legile acestei ţãri nu are rost sã mai aducem vorba! Primarul de la Stoeneşti nu cunoaşte înţelesul acestor cuvinte, şi nici la capitolul respect faţã de semeni nu se descurcã.

 

Afaceri bãnoase de pe urma suferinţei semenilor!

Din dorinţa de a scoate bani de la oricine şi prin orice mod, Vãle a pus-o de afaceri pe seama suferinţei propriilor consãteni. Mai exact, primarul care se vrea în funcţie şi pe viitor, a concesionat cimitirul unei firme pe care o administreazã omul de serviciu de la primãrie.

Nicu sau ,,viceprimarul” cum i se zice, ca urmare a faptului cã îi ţine locul, atunci când nu-i la primãrie, nu-i un om oarecare, chiar dacã nu are cine ştie ce şcoalã. E finul lui Vãle. El dã avizele locuitorilor din Stoeneşti pentru locurilor de veci din cimitir.

Nu o face preotul din sat, aşa cum ar fi fost normal. Oamenii primesc avizul sã construiascã o casã de veci doar dacã de realizarea ei se ocupã, contra unei sume de 30 milioane lei vechi, finul lui Vãle. Degeaba au încercat oamenii sã mai negocieze preţul, cã finul primarului nici nu a vrut sã audã.

Nici ameninţãrile oamenilor cã se vor duce şi-i vor reclama la Prefecturã şi pe la Poliţie nu i-au speriat pe fin şi pe naşul-primar,  care au descoperit de ceva timp cã se pot scoate bani frumoşi de pe urma suferinţei semenilor.

 

Nu dai mãlaiul, pierzi concesiunea!

Aceasta pare a fi ultima lozincã dupã care s-a ghidat în acest mandat primarul de la Stoeneşti. La scurt timp dupã ce a iniţiat mai multe proiecte de hotãrâri de consiliu local, privind concesionarea unor suprafeţe de teren cãtre anumite firme ce doreau sã dezvolte afaceri în zonã, hotãrâri pe care le-a trecut prin legislativul stoeneştean, Vãle a cerut în instanţã anularea contractelor încheiate.

O parte dintre aceste procese s-au finalizat, judecãtorii dându-le câştig de cauzã patronilor, iar altele se aflã în curs de soluţionare. Cert este cã prin aceastã joacã de-a concesiunea Vãlea a împiedicat crearea de locuri de muncã la Stoeneşti.

În acest sens dãm doar douã exemple: cele ale firmelor deţinute de Marius Iliescu şi Vali Paraschiv. Primul a concesionat o suprafaţã de teren în vederea infiinţãrii unui iaz piscicol, celãlalt a concesionat balta comunale. Douã afaceri care creau locuri de muncã. Doar cã primarul s-a arãtat prea puţin interesat de acest fapt.

El spera sã primeascã şi el ceva… caşca…mãlai. Cum cei doi nu au acţionat în acest sens, s-au trezit cã Vãle a cerut anularea contractelor de concesiune încheiate cu primãria. Însã magistraţii au dat câştig de cauzã celor doi intreprinzãtori.

Noroc cã nu au cerut despãgubiri pentru tupeul şi nesimţirea lui Vãle, cã i-ar fi costat importante sume de bani pe localnici, aceştia urmând sã fie achitaţi din bugetul local. Vom reveni cu alte ,,mãreţe realizãri” ale lui P(a)ulicã Vãle de la Stoeneşti, primarul care se laudã doar de unul singur, care se crede un fel de buricu’ pãmântului. Sãracu’!!!                 

Andrei ALBU