Demagogul Toma, zis şi Agamiţă Dandanache, paraşutat la Dolj după ciolan

emil-albota-2-cu-ion-tomaConsiderat unul dintre cei mai bogaţi parlamentari din România (locul 5, cu o avere de peste 15 milioane de euro), senatorul sugativă de bani publici (a se citi Ion TOMA!) se crede pregătit să intre iar în bătălia electoral-parlamentară pentru un loc călduţ şi moale în legislativul naţional. Sictir, băi Tomo, chiar nu te mai saturi?! Ca-n reclamă, spuneţi şi voi: bye, bye mucegai!!!

 Nu credem că mai reprezintă niciun secret pentru nimeni faptul că senatorul Ion Toma a făcut avere din politică. Firma SCADT SA a beneficiat din plin de contracte cu bani publici, contracte obţinute în urma iţelor politice trase de sforarul Toma, un fel de Hrebenciuc al politicii din zonă.

Repudiat de fosta organizaţie politică la care a activat (PSD), în 2012 senatorul Toma s-a pus, politic, în slujba ,,interesului naţional”(a se citi interesul personal!), partid care i-a oferit un mandat de senator în judeţul Ialomiţa şi multe contracte decontate din banul public. Relaţia extraordinară avută cu şeful său de partid, Gabriel Oprea, zis Generalu’ Izmană sau, mai nou, Naşu’ (acesta a devenit, la propriu, naş de cununie al fiului senatorului Toma), i-a fost călăuză şi lumină ( în promovarea interesului propriu!) pentru cocoţarea unor persoane din Olt (Ion Anton, Emil Albotă, Dan Trandafir, Emanuel Oproiu, Florin Cotoşman, etc.) în funcţii sus-puse.

În mandatul său de senator de Ialomiţa, Ion Toma n-a făcut altceva decât să  spolieze primăriile PSD (potrivit unui articol de presă, din săptămânalul ,,Independent de Ialomiţa”, publicat în 14 martie 2014). Datorită modului său de operare, senatorului  ,,Gâgă-Toma” i-au fost atribuite, de presa locală din Ialomiţa, poreclele de: ,,Agamiţă Dandanache de Ialomiţa” şi respectiv ,,Haiducul uneperist sau Senatorul fantomă al Ialomiţei”. Lăcomia fără margini a senatorului Toma a ajuns subiect de presă şi în prestigioasa publicaţie ,,Academia Caţavencu”, aici fiind supranumit de presari: ,,Senatorul sugativă” sau ,,Baronul sugativă”(potrivit articolului ,, Tandemul Gabi Oprea – Ion Toma, sau încuscrirea interesului naţional cu banul public exploatat în profit personal, apărut în 16 septembrie 2015).

Zero interes naţional, sută la sută profit personal

Cam la asta s-ar restrânge activitatea de parlamentar a senatorului ,,Gâgă – Toma” (perioada 2012-2016). Un rol important în schema de stoarcere a banului public utilizată de senatorul progresist (,,Gâgă-Toma”) l-a jucat şi pionul Emil Albotă, băiat cu doctorat şi foame mare de lovele, obţinute uşor şi repede. Susţinut de senatorul Toma, în mai 2014 pionul Albotă era uns secretar de stat cu rang de ministru în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, funcţie deţinută până în data de 6 septembrie 2016, când a fost demis (cam târziu şi-a dat seama Cioloş ce hram poartă băiatu’ ăsta, dar tot e bine!). După modelul maestrului său în potlogării (a se citi Ion Toma!), odată cu intrarea în partidul condus de Generalul Izmană ( UNPR), Florinel Albotă şi-a adus şi firma. Drept urmare, în numele progresului şi interesului naţional, dar şi de ochii lumii, ex-secretarul de stat schimbă în 21.05.2014 acţionariatul la firma TRANSCOM CARAIMAN SRL (o pune pe maică-sa – Violeta Albotă), îşi numeşte contabilul administrator unic (pe Ionuţ Şerpou) şi extinde obiectul de activitate al firmei (de la proiectări de lucrări la lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale), după care intră grabnic în combinaţie cu SCADT-ul lui Toma. Astfel, din 2014 şi până în prezent, găsim următoarea schemă de operare între TRANSCOM CARAIMAN SRL şi SCADT SA. Adică, în 2014, SCADT SA livrează firmei TRANSCOM CARAIMAN SRL lucrări în valoare de 11 miliarde lei vechi şi achiziţionează, de la aceeaşi firmă, lucrări în sumă de 1,5 miliarde lei vechi. Această diferenţă mare dintre încasări şi plăţi efectuate de firma TRANSCOM CARAIMAN SRL  (firmă cu cifră de afaceri şi profit destul de mici la vremea respectivă) către SCADT SA s-ar putea să fie chiar preţul, paraîndărătul, plătit de Florinel Albotă, în schimbul numirii în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice ( în mai 2014). În anul 2015, raportul încasări-plăţi dintre TRANSCOM CARAIMAN şi SCADT SA se menţine în aceeaşi balanţă disproporţionată. Adică, în acel an, TRANSCOM CARAIMAN livrează lucrări în sumă de 2,2 miliarde lei vechi către SCADT SA, însă are mare grijă să achiziţioneze, de la aceeaşi firmă, lucrări în valoare de 23 miliarde lei vechi. În anul în curs (2016), schema de lucru dintre cele două societăţi este menţinută. Până la această dată TRANSCOM CARAIMAN are deja lucrări livrate în sumă de 1,1 miliarde lei şi 20 de miliarde lei vechi cheltuite pentru achiziţionarea unor lucrări de la SCADT-ul senatorului Toma. De ce atâta zel în cheltuirea banilor din conturile TRANSCOM în beneficiul firmei care îl are acţionar pe senatorul traseist Toma? Povestea acestor schimburi comerciale dintre cele două firme pute destul de rău, motiv pentru care, prin prisma funcţiilor ocupate de cei doi amfitrioni (Albotă-Toma), Direcţia Naţională Anticorupţie ar trebui să intre urgent pe fir.

În căutarea imunităţii?!

La cei 66 de ani ai săi, Ion TOMA se consideră încă verde, ba chiar se mişcă cu talent şi ,,popular”, motive pentru care mai vrea încă un mandat de parlamentar. Din luna iulie, senatorul ,,Gâgă-Toma” este membru al Partidului Mişcarea Populară. Şi, la fel ca în 2012, acesta nu va candida la alegerile parlamentare din 2016 în judeţul în care îşi are domiciliul (Olt), ci va fi paraşutat, asemeni candidatului Aghamiţă Dandanache din ,,O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, direct pe listele de la Dolj. Motivul?! Pe lângă susţinerea de la centru, senatorul ,,Gâgă-Toma” crede că va fi susţinut, indirect, şi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj (Ion Prioteasa), cândva colegi şi buni amici în PSD-ul condus de Mircea Geoană. Rămâne de văzut ce vor hotărâ alegătorii, dacă vor mai gira, cu votul lor, astfel de personaje, de tristă amintire, în Parlamentul României!

Al. ALBU

Anunțuri